Le Rouge i Gamla Stan är en krog som minst sagt skiljer sig från mängden. Inredningen, som givetvis går i rött, för tankarna till något dekadent glädjehus i 1920-talets Paris.
Generellt kan man säga att maten är en blandning mellan det svenska och franska köket. Fast på vårt vis.
På menyn har vi valt att utgå ifrån två råvaror som ligger oss lite extra varmt om hjärtat, nämligen lax och entrecote. Utöver dessa två huvudaktörer har även grönsaker och såser en minst lika viktig roll att fylla. När alla dessa samsas i menyn uppstår magi. Hos oss får man nämligen komponera sin egen rätt utifrån de tillval som finns, eller så kan man välja en av våra färdigkomponerade kombinationer. Den norska Najadlaxen till exempel, serveras på en mängd olika sätt. Varför inte prova den som sashimi? Eller i ravioli, eller ångad, utsågad, frasigt stekt eller i en Bouillabaisse? Vad gäller entrecote så har vi alltid minst sju olika stycken på menyn. Varför inte prova ett äkta Wagyu-kött från Japan eller kanske Black Angus från Australien?

Typ av kök: Europeisk mat
Grundad: 2015
Antal platser: 120 st
Köksmästarens favorit: Hel ugnsbakad norsk lax serveras med säsongsanpassade tillbehör
Öppettider: Tis 17:00–23:00, ons–tor 17:00–00:00, fre–lör 17:00–01:00 Stängt fr o m 23 juni t o m mitten av augusti
Adress: Brunnsgränd 2–4
Telefon: 08-518 040 00
Hemsida: www.lerouge.se

385 krBeställ