I snart tretton års tid har vi erbjudit er att smaka, njuta och umgås på några av Sveriges bästa restauranger och på senare år även spa-anläggningar. Varje år har varit en succé! Trots det väljer vi att begränsa upplagan till 5000 exemplar och varje bok är exklusivt numrerad. Vi vill att du ska känna dig utvald när du nu sitter med boken i din hand. Såväl som att du ska känna att våra restauranger och spa-anläggningar är mycket noga utvalda för just dig. Vi begränsar oss till de bästa. Och erbjuder kvalitet före kvantitet.

Idén föddes genom att man insåg att man oftast rör sig på samma restauranger och krogar, ofta i sitt egna kvarter. Tanken med EATSweden är att du ska besöka en ny restaurang varje månad och på så vis ta del av vad staden eller regionen har att erbjuda dig. EATSweden är mycket uppskattad, inte minst som en present, och sedan 2006 har vi guidat nöjda gourmander och på senare år således även spa-njutare.

EATSweden är originalet och konceptet har varit detsamma sedan starten, trots att det har kommit lyckosökare under åren har vi alltid lyckats behålla den höga kvalitén och goda rykte. Vi vill erbjuda er det bästa.

Många skriver och är ledsna över att de inte kunnat köpa EATSweden efter mars månad. Det enkla skälet till det är bokens begränsade upplaga och att boken säljer slut.

2014 år instiftade vi EATCare/SPACare och skänker 10 kr per såld bok till Cancerfonden. Så tack för att du är med och bidrar i kampen mot cancer! Tillsammans kan vi besegra den.

Tack för att vi får skämma bort dig! Vi önskar dig en smaklig måltid och/eller en underbart härlig SPA-upplevelse!

Jochen

Jochen Schmelzer

Jochen kommer ursprungligen från Tyskland och är EATSwedens grundare och ägare. Han är en riktig gourmand och de restaurangerna han inte besökt är lätträknade. Idén med boken kom han på när han bodde i Stockholm. “Jag rörde mig bara i mitt kvarter och som så många andra gick jag ofta på samma restaurang trots att jag egentligen älskar att upptäcka. Jag ville att boken skulle vara som en guidebok för att upptäcka stadens pärlor.” Stockholm var först ut och idag finns boken i fjorton städer i sju länder och är en stor succé.

Anna

Anna Benson

Anna är en framgångsrik konstnär och författare med flera böcker och utsålda vernissager i bagaget. I grunden är hon journalist och skriver bland annat för magasinen Connoisseur och Lifestyle. Inte alltför sällan om stjärnkrogar världen över. Anna har en fingertoppskänsla för gourmetmat och är en frekvent gäst i den svenska restaurangdjungel. Såväl på finkrogarna som de små kvartershaken. Hon är övergripande ansvarig för samtliga böcker och driver förlaget Benzer Publishing tillsammans med sitt fantastiska team. anna@benzerpublishing.com

Kasper Höglind

Levnadsglad, aktiv Bohuslänning som älskar att resa och njuta av världens alla kök. Kasper har cirka 20 år inom restaurangbranschen i bagaget med allt ifrån välkända krogar i Göteborg, Oslo och Köpenhamn till mytomspunna hotell i franska alperna. Kasper ansvarar för EATSweden Göteborg. Och med alla år inom branschen, lokalkännedomen på västkusten samt det stora kontaktnätet han besitter så kan vi garantera att restaurangerna i boken är noga utvalda och håller högsta klass. kasper@benzerpublishing.com

Susanne Sperneder

Susanne Sperneder är i grunden legitimerad sjuksköterska och arbetar inom palliativ cancervård. Tidigare arbetade hon inom mode, inköp och skrädderi. Hon ansvarar för EATSwedens nya satsning EATSweden Vego. Susanne är själv vegetarian sedan 15 år och har stort intresse för hälsa, kost och träning. Vart hon än reser i världen letar hon alltid efter de bästa ”gröna” restaurangerna. susanne@benzerpublishing.com

Monika Lenander

Monika Lenander har ett förflutet i resebranschen inom möten och event och har besökt många hotell och resort-spa runt om i världen. Sedan 2009 driver Monika eget företag och är en frisk fläkt i de sammanhang hon deltar. Hon har alltid fascinerats av att spabesök syftar till hälsa och ökat välbefinnande genom de fyra hörnstenarna; rörelse, vila, näring och beröring i rätt balans. Monika ansvarar för SPASweden i Stockholm och Göteborg och väljer ut anläggningarna med största omsorg.
monika@benzerpublishing.com

Gitte

Gitte Oestergaard

Gitte Oestergaard har ett förflutet i resebranschen inom strategisk rådgivning, försäljning och marknadsföring och har därmed bott & ätit på många hoteller och restauranger – fingertoppskänsla är helt klart Gittes specialitet och hon brinner för unika produkter och upplevelser. Hon är högljud, rak och passionerad och jobbar passionerat för det hon tror på. Gitte ansvarar för EATSweden och SPASweden i Skåne och väljer ut innehåll med största omsorg. gitte@benzerpublishing.com